​Situaţiile stânjenitoare atunci când vorbiţi o limbă străină pot fi combătute?

Conform  unui studiu online derulat in 2011 de busuu.com, o comunitate online dedicata invatarii limbilor straine, cei care opteaza pentru studierea unei noi limbi trec prin stari care le ingreuneaza procesul de invatare.

Prin urmare, ne-am gandit la cum am putea combate aceste momente, astfel incat sa obtinem rezultatele dorite si sa ne concentram pe invatarea noii limbi.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 16.000 de utilizatori online din peste 150 de tari.


24% dintre cei care isi doresc sa invete o limba straina spun ca nu au timp.  

Recomandare: ganditi-va la cum va puteti organiza mai bine pentru a castiga doua ore pe zi pentru invatarea noii limbi. Faceti-va o agenda a activitatilor zilnice, optati pentru cursurile one-to-ne, solicitati-i profesorului sa vina la birou sau acasa ca sa castigati mai mult timp. Tineti cont ca invatarea nu trebuie sa fie facuta doar in intervalul acelor doua ore, fara pauza. De exemplu, cand cititi ziarele dimineata, optati pentru un ziar online in limba pe care vreti sa o invatati.

16% dintre participantii la studiu considera ca e greu sa isi pastreze motivatia.

Recomandare: cel mai simplu mod prin care va puteti pastra entuziasmul  este sa va faceti o lista cu obiective, la inceputul cursului. Fie ca vreti sa invatati noua limba ca sa obtineti un salariu mai mare, fie ca o faceti din pasiune, aceste obiective va vor reaminti de ce v-ati inscris la curs daca le pastrati la vedere. La Centrul de limbi straine Eurolenguas folosim diferite metode pentru a mentine proaspat interesul cursantilor nostri.

15% dintre cei chestionati sunt frustrati pentru ca nu au acces la vorbitori nativi ai limbii respective.

Recomandare: O idee ar fi sa apelati la diferite centre sau grupuri de afaceri din orasul dvs., pentru a cunoaste straini nativi. Daca locuiti intr-un centru universitar precum Iasul, in mod sigur puteti intalni studenti, profesori sau turisti veniti in vizita. Identificati-i si incercati sa socializati cu ei. Centrul nostru de limbi straine organizeaza periodic astfel de intalniri pentru cursantii sai.

11% din cei chestionati se simt rusinati cand vorbesc o limba straina.

Recomandare: Daca optati sa urmati cursuri de limbi straine intr-un grup organizat, e normal sa fiti usor timorat la inceput. Ganditi-va ca si ceilalti participanti se simt la fel. Prin urmare, daca gresiti, nimeni nu o sa va judece. Optati pentru modulul adecvat nivelului dvs. de limba! Incercati sa interactionati cu ceilalti participanti la curs pentru a va cunoaste.  Astfel nu veti mai avea senzatia ca vorbiti in fata unor straini. Pentru a evita situatii de acest gen, Centrul de limbi straine Eurolenguas va face o evaluare initiala a cunostintelor dvs. Vom sti exact in ce grupa va puteti inscrie ca sa puteti comunica nestingherit.

V-ati inscris la un curs de limbi straine si ati trait o astfel de experienta sau aveti alte exemple? Scrieti-ne pe pagina de Facebook!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.