​ Există instrumente online care vă pot asista în învăţarea unei limbi străine?

Conform  unui studiu online derulat in 2011 de busuu.com, o comunitate online dedicata invatarii limbilor straine, cei care opteaza pentru studierea unei noi limbi trec prin stari care le ingreuneaza procesul de invatare.

Prin urmare, ne-am gandit la cum am putea combate aceste momente, astfel incat sa obtinem rezultatele dorite si sa ne concentram pe invatarea noii limbi.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 16.000 de utilizatori online din peste 150 de tari.

​Odata ce ati decis sa invatati o noua limba straina, trebuie sa va folositi de toate resursele necesare pentru a deveni fluent  si pentru a surprinde subtilitatile limbii. Pe langa timpul alocat cursurilor la care v-ati inscris, incercati sa profitati si de alte instrumente de invatare.

Mediul online este o resursa interactiva si utila atunci cand vine vorba de invatarea unei noi limbi straine: v-ati gandit vreodata ca ati putea naviga pe website-uri si invata cuvinte noi in acelasi timp?

Potrivit website-ului www. techcrunch.comLingua.ly este un instrument gratuit care va „asista” in invatarea unor cuvinte noi, tinand cont de preferintele si interesele voastre pentru anumite domenii. Datorita unui sistem patentat, Lingua.ly indexeaza texte online in limbile spaniola, engleza, franceză, ebraica si araba.

Cum functioneaza?

Lingua.ly este un plug – in care functioneaza deocamdata pentru motorul de cautare Chrome. Dupa ce ati facut cateva teste fulger si v-ati obisnuit putin cu acest serviciu, Lingua.ly va va personaliza programul de invatare.

Astfel, aplicatia isi va aminti cuvintele pe care le-ati cautat si le va include in teste fulger,  in functie de nivelul de cunostinte sau recomandarile de lectura facute.

Punctul forte al serviciului este dat de faptul ca aplicatia integreaza ceea ce cautati zilnic pe Internet, permitandu-va in acelasi timp sa invatati si sa va testati.

Fondatorii proiectului sunt Orly Fuhrman, doctor la Universitatea Stanford si Jan Ihmels, doctor la Institutul de Stiinte a Weizmann. Proiectul a luat nastere in anul 2011

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.