Cele mai vorbite limbi de pe glob

V-ați întrebat vreodată care sunt cele mai vorbite limbi străine din ziua de astăzi?  Potrivit datelor furnizate de UNESCO, top 5 al celor mai vorbite limbi străine arată astfel:

1.    Mandarina  este vorbită de peste 1 bilion (milliard) de persoane. Evident, cea mai des auzită limbă de pe planeta provine din cea mai populată țară din lume.
2.    Ați fost surprinși să descoperiți că engleza a fost surclasată de mandarină? Limba engleză este vorbită de peste 500 de milioane de oameni și este limba oficială a mai multor țări, între care amintim: Noua Zeelandă, U.S.A, Australia, England, Zimbabwe, Caraibe, Hong Kong, Africa de Sud și Canada.
3.    Pe locul trei se clasează Hindustani,  vorbită de 497 de milioane de oameni. Hindustani este limba primară a populației Indiei și cuprinde mai multe dialecte printre care și cea mai comună, Hindi.
4.    Spaniola este vorbită aproape în fiecare țară din America de Sud, America Centrală, Spania, Cuba și SUA. În total, 392 de milioane de oameni vorbesc spaniolă.
5.    Intuiți cumva ce limbă ocupă poziția 5 în clasament? Nu mai prelungim suspansul și vă spunem că este vorba de: rusă. 277 de milioane de persoane vorbesc această limbă. Se vorbește în limba rusă nu doar în Rusia, ci și in Belarus, Kazakhstan, și, surpriză, în USA.

Desigur că topul poate fi completat. Acum că v-am stârnit interesul, vă lăsăm să descoperiți singuri alte limbi străine uzuale. Ce limbă străină v-ați dori să cunoașteți?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.