Atmosferă de fiesta de Ziua Hispanităţii, la Iaşi!

Pe 12 octombrie 2013, la Arte Café, am marcat Ziua Nationala a Spaniei printr-un eveniment prin care ne-am propus sa aducem mai aproape de publicul iesean cultura si traditiile spaniole. Evenimentul, organizat in premiera la Iasi, de Centrul de limbi straine Eurolenguas, a durat aproximativ trei ore, timp in care invitatii nostri au trait bucuria unei sarbatori autentice spaniole cu muzica, poezie si preparate culinare specifice.
De ce am ales ziua de 12 octombrie? Pentru ca, de fapt, Ziua Spaniei sau Ziua Hispanitatii marcheaza descoperirea Americii de catre Cristofor Colum pe 12 octombrie 1495.

„Ne dorim promovarea studiului limbii spaniole si a culturii acestei tari cu o istorie extraordinara, cu oameni minunati, care stiu sa se bucure de viata, dar mai ales ne dorim crearea unei legaturi profunde intre toate culturile si limbile europene”, a spus Irina Vasilescu, managerul Eurolenguas.

Sarbatoarea spaniola a fost deschisa de Sabin Andrei Ilegitim si Dragos Vasile Ilie, elevi ai clasei de chitara clasica a profesorului Marius Timpau, care au interpretat piese de Roland Dyens, Leo Brouwer, J.S. Bach si Francisco Tárrega.

Pentru a intelege si mai bine sensibilitatea limbii spaniole, prof. Georgiana Bizdiga de la Centrul Eurolenguas a recitat o poezie de Rafael Alberti, acompaniata la chitara de Dragos Vasile Ilie. Un alt moment de pe agenda programului a fost demonstratia culinara live a bloggerului culinar iesean Elena Padurariu.
Aceasta a rasfatat participantii cu tapas, creveti, supa pe baza de usturoi si deserturi specifice bucatariei spaniole, cunoscuta pentru aromele sale rafinate. Desigur ca degustarea de bucate traditionale spaniole nu se putea face fara sangria, bautura servita in general de spanioli in cadrul intalnirilor informale.

Pe viitor, ne dorim ca ziua de 12 octombrie sa devina pentru noi si cursantii Centrului de limbi straine Eurolenguas inceputul unei calatorii in lumea fantastica a limbilor si culturilor straine.

Daca vreti sa  vedeti mai multe fotografii de la eveniment, accesati pagina noastra de Facebook.

Inregistrarea despre eveniment poate fi vazuta aici: https://www.youtube.com/watch?v=3FpUlOJuQTw

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.