​Cinci cele mai dificile limbi străine

Intr-o experienta multiculturala, deseori se poate intampla sa circule pe buzele tale intrebarile: „care sunt limbile cel mai greu de invatat?” sau „care sunt cele mai usoare?”. Ei bine, astazi va propunem un top al limbilor dificil de studiat:

Chineza

Chineza este prima in topul nostru, dar nu e de mirare, pentru ca relatia dintre limba vorbita si cea scrisa nu este stransa: intr-un fel se scrie si in alt fel se pronunta. Un  factor important este tonul folosit, pentru ca acesta poate schimba sensul cuvintelor. Limba chineza are patru tipuri de tonuri.

Greaca

Limba greaca are un alfabet din 24 de litere, diferit de cel european. Multe dintre sunetele utilizate nu se regăsesc in limba romana, astfel incat este greu de pronuntat.

Araba

Foarte putine cuvinte din araba se aseamana cu cele din limbile europene, are putine vocale si este dificil de citit pentru un incepator. Limba araba are doua genuri: masculin si feminin, iar genul neutru lipseste.

Islandeza

Face parte din grupul limbilor germanice. Islandeza este greu de invatat, din cauza vocabularului sau arhaic, neasemanator cu cel al altor limbi germanice, si a gramaticii complexe.

Japoneza

Este similara cu chineza pentru ca in scriere sunt folosite ideograme, la care s-au adaugat foneme, pentru a diferentia ca sens anumite cuvinte scrise la fel. Gramatica de baza este simpla, dar se complica odata cu invatarea nenumaratelor formule de politete ce servesc la ierarhizarea sociala.


Sursa
: http://english.peopledaily.com.cn/102774/8399030.html

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.