Cum să îți evaluezi nivelul de cunoştinţe într-o limbă straină

În procesele de recrutare, departamentele de resurse umane pot analiza zeci, chiar sute de CV-uri și, de multe ori, în funcție de postul disponibil (într-o multinațională sau într-o companie care lucrează cu furnizori sau clienți străini), cunoașterea unei limbi străine poate fi un avantaj considerabil pentru candidați. Mai mult, unele dintre companii aleg chiar sa testeze nivelul limbii străine cunoscute de candidați, fie ca aceștia prezintă sau nu diplome sau certificate de atestare.

Pentru a-ți spori șansele de angajare, atunci cand realizezi un CV este esențial să precizezi limbile străine cunoscute și nivelul pentru fiecare dintre acestea.

În cazul în care nu dispui de diplome sau certificate care să ateste nivelul cunoștințelor în scriere, vorbire și înțelegere, este important să te poți evalua corect, pentru evitarea greșelilor din CV, care pot să îți scadă șansele la angajare.

De aceea, Centrul de limbi străine Eurolenguas a creat trei grafice care te ajută să-ți evaluezi singur cunoștințele. Graficele se bazează pe Cadrul European Comun de Referință pentru Abilități de Învățare a Limbilor Străine, un sistem bun atât pentru angajatori, cât și pentru candidați. Acesta descrie trei niveluri (vorbire, scriere și înțelegere), împărțite la rândul lor în alte câte două niveluri.

Accesează acum pagina de Facebook pentru a vedea descrierea fiecăreia dintre ele.

Nu te îngrijora în cazul în care nivelurile nu coincid pe toate cele trei paliere; în funcție de metodele prin care ai învățat o limbă străină, cât de des și în ce circumstanțe o folosești (în scris, vorbit sau citit), este firesc să apară diferențe între acestea.

Crezi că ai nevoie de o evaluare formală a cunoștințelor? Solicită acum o testare pentru stabilirea nivelului de limbă. Costă doar 20 de lei/persoană. Contactează-ne!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *